Nieuws

LUXEMBURG – Antonov Airlines en Air Partner hebben een vrachtcharter oplossing geboden om een grote vliegtuigmotor en noodzakelijk gereedschap van Luxemburg naar een afgelegen eiland op de Azoren over te vliegen.

De operatie omvatte het overvliegen van een werkende motor en gereedschap met een gewicht van ongeveer 75 ton naar het eiland Lajes en het terugbrengen van een kapotte motor.

In de eerste fase van de operatie vervoerde een Boeing 747F de werkende motor van Miami naar Luxemburg. Deze motor en gereedschappen werden vervolgens met een Antonov AN-124-100 vanuit Luxemburg naar het Portugese eiland gevlogen.

De lading, inclusief een vervangende vliegtuigmotor, gereedschap en hijsbalk, werd geladen en gelost met de AN-124-100 met behulp van OPTG-120M laadapparatuur in combinatie met een externe kraan.

Een mobiele kraan met een hefvermogen van 48 ton werd ook gekocht door het Air Partner-team, in de AN-124-100 geladen en naar Lajes gevlogen vanwege ontbrekende beschikbaarheid van geschikte mobiele hijsapparatuur op het eiland.

De AN-124-100 vloog vervolgens met de kapotte motor, lege standaard en mobiele kraan naar Stansted Airport in het VK. De mobiele kraan werd teruggebracht naar de basis in Europa en de kapotte motor en gereedschap werden per vrachtwagen naar Amsterdam vervoerd .

1 reactie op “Antonov Airlines klaart spoedeisende zware klus

  1. Anton S. schreef:

    Alle respect, dat Oekraïners met dit soort specialistische transport klussen en hun daarop toegeruste kisten, voor hun land geld op de internationale markten weten te verdienen.
    Bij een baanlengte van 3.310 meter op Lajes had die 747 F die vracht daar ook kunnen afleveren, alleen die kon niet het additioneel benodigde takel equipment ook meenemen.
    Chapeau dus voor de Oekraïners !