Nieuws

NEW YORK – Personeel van het Amerikaanse veiligheidsbureau TSA zal vreemd hebben opgekeken toen ze vorige week op de monitor van de bagagescan de contouren van een kat ontdekten. Het bleek om een echte viervoeter te gaan, die levend en wel uit de rolkoffer kon worden geplukt.

De opmerkelijke vondst werd dinsdag 16 november op de luchthaven New York JFK gedaan, maar pas een week later door de TSA naar buiten gebracht. De eigenaar van de koffer – op weg naar Florida – was zelf net zo verrast als de veiligheidsmedewerkers: hij herkende het beest als de kat van een huisgenoot. De kat is vermoedelijk kort voor het sluiten van de koffer op eigen houtje naar binnen gekropen.

Voor de kat is het beter dat ze al voor vertrek richting Florida werd aangetroffen. Ze had de vliegreis met Delta Air Lines in het bagageruim waarschijnlijk niet overleefd.