Nieuws

MOSKOU- Een van de prototypes van de Irkut MC-21-310 is in de kleuren van launching customer Rossiya Airlines gespoten. Het toestel zal door de Irkut worden ingezet voor de opleiding van vlieginstructeurs voor Rossiya.

Daarnaast zal samen met de Aeroflot Group gewerkt worden aan een roadmap voor de uitvoering van het onderhoud op de luchthavens van het potentiële routenetwerk van nieuwe vliegtuigen.

In juli 2021 vormden de Irkut Corporation en Rossiya Airlines een werkgroep ter voorbereiding op commerciële vluchten met MC-21-310 vliegtuigen. In de beginfase zal de corporate grijs-rood-witte kleurstelling van de luchtvaartmaatschappij worden aangebracht op drie prototypes van de Irkut Corporation die niet zijn opgenomen in de vloot van de luchtvaartmaatschappij. Verder zal de kleurstelling worden toegepast op vliegtuigen die al in de vloot zijn geaccepteerd.

Volgende week arriveert een prototype in deze kleuren bij het Flight Test and Development Complex van de OKB im. NET ZO. Yakovlev in Zhukovsky voor trainingsdoeleinden.

1 reactie op “Foto’s: Prototype MC-21-310 in kleur eerste klant

  1. Dmitriy schreef:

    Het is geverfd MC 21 – 300, met Amerikaanse motoren, MC 21-310 wordt nog steeds getest. Het is opmerkelijk dat het vliegtuig is geverfd met verf van Russische makelij, en niet met Nederlandse Akzo Nobel, zoals eerder.