Nieuws
(U.S. Air Force photo by Senior Airman Elizabeth Slater)

PURCHASE – Atlas Air Worldwide Holdings, Inc. mag van de Amerikaanse luchtmacht (USAF) ook de komende vijf jaar piloten en boordwerktuigkundigen opleiden voor Air Force One, het Amerikaanse presidentiële vliegtuig.

In het kader van deze vijfjarige verlenging zullen bemanningen van de VC-25 van de luchtmacht, een aangepaste versie van de Boeing 747-200, grond- en vluchtsimulatortraining krijgen bij Atlas Air’s trainingscentrum in Miami, Florida.

“Air Force One”, de aangewezen roepnaam van het vliegtuig wanneer de president aan boord is, bestaat momenteel uit twee speciaal geconfigureerde Boeing 747-200B-vliegtuigen.

De laatste vier Amerikaanse presidenten zijn naar locaties over de hele wereld gevlogen met door door Atlas opgeleide piloten en boordwerktuigkundigen die hun 747-certificering van Atlas Air hadden ontvangen. De vrachtmaatschappij is sinds 2007 aangewezen als opleidingspartner voor de Amerikaanse luchtmacht.

Atlas krijgt de laatste vier nieuw gebouwde 747-8F varianten.

1 reactie op “Atlas Air mag VC-25 piloten blijven opleiden

  1. Anton S. schreef:

    Dat doen ze daar met dat presidentiële / regeringsvliegtuig dus echt slim. Omdat de 747 f-versies nog wel zo’n 25 jaar bij Atlas in de lucht blijven zijn dus onderhoud en training van personeel geborgd.

    Dat wordt nog wat bij ons, als straks de B737’s van KLM zijn omgewisseld voor toestellen van Airbus. Dan moeten we onze BBJ ook verruilen voor een ABJ en moeten alle piloten een nieuwe certificering / type rating halen. Nou ja “moeten alle”?