Nieuws

Lustrum voor Dubai-tandem

DUBAI – Vliegmaatschappijen Emirates en Flydubai hebben vijf kaarsjes mogen uitblazen op hun gezamenlijke taart. De intercontinentale netwerkmaatschappij en de prijsvechter, beiden in Dubai gebaseerd, begonnen in november 2017 een samenwerking.

Hoewel Flydubai in 2008 werd opgericht door de bestuursvoorzitter van Emirates, sheikh Ahmed bin Saeed Al Maktoum, opeerde de onderneming aanvankelijk jarenlang grotendeels zelfstandig. In 2017 werden beide overheidsbedrijven echter toch aan elkaar gekoppeld.

Emirates en Flydubai delen vluchtnummers van elkaar en hebben hun dienstregelingen op elkaar afgestemd. Daardoor zijn de netwerken op elkaar aangesloten. Ook het frequent flyerprogramma is voor beide maatschappijen gelijk.

De vloot van Emirates telt 271 Airbus- en Boeing-vliegtuigen voor de lange afstand. Flydubai vliegt met zeventig toestellen uit de Boeing 737-serie.