Nieuws

Rostec levert meerdere Mi-8MTV-1s af

KRASNOYARSK – De Russische helikopterholding van de Rostec State Corporation heeft opnieuw vier Mi-8MTV-1-helikopters uit een order van 26 overhandigd aan Russische regionale luchtvaartmaatschappijen. De leveringen vallen onder een contract met de State Transport Leasing Company (STLC).

De helikopters worden geleverd onder een niet-commercieel leaseprogramma om de luchtvloot in de Siberische regio’s te upgraden.

De eerste helikopter uit deze order werd op 9 november geleverd en was bestemd voor KrasAvia die een tweede helikopter ontving. Een van de helikopters werd overgedragen aan de Republiek Komi voor gebruik door luchtvaartmaatschappij Komiaviatrans.

Daarnaast ontving Converse Avia een Mi-8 in het kader van vlootuitbreiding en kreeg Dalnerechensk Avia een eerste Mi-8MTV-1 voor inzet in de Khabarovsk-regio.

De helikopters worden ingezet om afgelegen dorpen die geen landverbinding hebben met het vasteland beter bereikbaar te maken, om medische taken uit te voeren en om bosbranden te blussen.

De Mi-8MTV-1 wordt bij Kazan Helicopters gebouwd. De helikopters worden onder meer uitgerust met satellietnavigatie, een grondnadering-waarschuwingssysteem en een winch.

De toestellen bieden plaats aan drie bemanningsleden en maximaal 22 passagiers, die bij een maximale snelheid van 250 km/h over een afstand van 570 km vervoerd kunnen worden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.