Nieuws

SEATTLE – Volgens de laatste Boeing World Air Cargo Forecast (WACF) zal de wereldwijde vrachtvloot de komende twintig jaar naar verwachting in omvang verdubbelen dankzij een gemiddelde jaarlijkse groei van het vrachtverkeer met 4,1%.

Het geschatte jaarlijkse groeipercentage van 4,1% is vergelijkbaar met een percentage van 3,6% tussen 2001 en 2021 en wordt gestimuleerd door onder meer de groei van e-commerce, de groei van het express netwerk en een afhankelijkheid van luchtvracht

Daarbij wordt verwacht dat de wereldwijde vrachtvloot in de komende twintig jaar met zestig procent zal toenemen tot meer dan 3.600 in de komende twee decennia

Hierdoor zullen de komende twintig jaar bijna 2.800 productie- en omgebouwde vrachtvliegtuigen worden geleverd voor groei en vervanging van oudere vliegtuigen. Van die 2.800 worden worden er naar verwachting ongeveer 950 nieuw gebouwd en de rest omgebouwd.