Nieuws

ATP Flight School: rupsje nooit genoeg

WICHITA – De Amerikaanse vliegopleider ATP Flight School heeft bij Textron Aviation vijf Cessna Skyhawk trainingsvliegtuigen in ontvangst genomen. Door deze levering is het aantal eenmotorige trainingsvliegtuigen bij deze vliegopleider de vijfhonderd gepasseerd.

.Studenten in het Airline Career Pilot Program van ATP zullen de nieuwe Cessna Skyhawks gebruiken om te trainen als piloot van een luchtvaartmaatschappij, te midden van een ongekende vraag naar de vaardigheden. De stabiele vliegeigenschappen, geavanceerde avionica en bewezen verzendbetrouwbaarheid van de Cessna Skyhawk maken het volgens ATP tpt een betrouwbaar trainingsplatform voor ATP, die 40.000 vlieguren per maand optekent.

De Skyhawk heeft volgens de opleider bewezen een integraal onderdeel te zijn van de ATP-vloot, die in het hele systeem 480.000 vlieguren en bijna 9.000 pilootcertificaten levert die jaarlijks worden uitgegeven.

De vliegopleider bestelde in oktober 2022 nog eens 55 Skyhawks. zullen worden toegevoegd aan de bestaande vloot van ATP van bijna 200 Skyhawks, verdeeld over 74 trainingscentra in het hele land. De leveringen van de 55 vliegtuigen beginnen eind 2023 en gaan door in 2024. De vliegopleider plaatste in 2019 een eerdere grote order bij Cessna. Uit deze en eerdere orders zijn momenteel 91 vliegtuigen geleverd.

In 2018 werden ook bij Piper Aircraft de nodige vliegtuigen besteld.