Nieuws

CORAL GABLES – Het Amerikaanse onderhoudsbedrijf AerSale heeft een bestaande 757-200 ombouworder bij Precision Aircraft Solutions (PAS) uitgebreid. Daardoor mag PAS geen zes maar twaalf Boeings ombouwen tot 757-200PCF.

De oorspronkelijke order uit januari 2022 bestond uit ombouwplannen voor zes toestellen, met (inmiddels verzilverde) opties op vier. Daaraan werden nog een twee vliegtuigen toegevoegd. Dat aantal kon mogelijk uiteindelijk oplopen tot zestien.

Aersale wist in september 2021 de hand te leggen op 24 Boeing 757-200s. De Rolls-Royce RB211-535 aangedreven Boeings stonden al langer in opslag op het Roswell Air Center in New Mexico. AerSale wist tevens beslag te leggen op zestien reservemotoren.

Het bedrijf bouwt in Roswell ook zelf 757s om tot vrachtvliegtuig. De vrachtvliegtuigen kunnen na ombouw tot 35.078 kg vracht meenemen over 4.000 km.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.