Nieuws

NAIROBI – De Keniaanse regionale luchtvaartmaatschappij I Fly Air beschikt sinds kort over een Fokker F70. Het bijna 27 jaar oude toestel werd in Nederland bij Airline Technical Support (ATS) in Woensdrecht voor aflevering stevig onder handen genomen voordat het naar Wilson Airport werd overgevlogen.

De F70 begin zijn carriere ooit als demontrator bij Fokker waarna het in 1995 naar het Amerikaanse Desert Sun Airlinese vertrok. Tussen 2002 en 2014 kon het toestel bij KLM Cityhopper worden aangetroffen waarna het in november 2018 bij het Nederlanse Airline Fleet Support in opslag kwman te staan.

De Keniaanse luchtvaartmaatschappij beschikt naast de Fokker 70 sinds februari 2022 ook nog over een dertig jaar oude Fokker 50. Dat toestel begon zijn carrière in 1989 bij Phlippine Airlines terwijl het later ook bij Amapola Flyg en Braathens Regional Airlines

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.