Nieuws
DE RAF beschikt over 23 Grob 120 TP.Prefect T.1 trainer. (Foto: K.Otten)

ROTTERDAM – Tijdens de NIDV Exhibition Defence & Security 2022 (NEDS 2022) hebben Elbit Systems en Fokker Services Group een overeenkomst getekend voor het leveren van geavanceerde, beproefde capabilities voor militaire vliegeropleidingen.

De Fokker Services Group voegt zo haar aanzienlijke MRO-expertise en capaciteit toe aan Elbit Systems’ uitgebreide portfolio van oplossingen voor vliegeropleidingen. Dit alles heeft als oogmerk om zo optimaal als mogelijk aan de binnenlandse eisen te kunnen voldoen. 

Elbit Systems heeft een bewezen staat van dienst waar het gaat om het selecteren, verwerven, opereren met en onderhouden van vloten elementaire, basic en andere trainingsvliegtuigen. Het opereert wereldwijd met bijna 200 lesvliegtuigen, en Het bedrijf doet dit in combinatie met 5e generatie trainings- en simulatiesystemen voor gebruik tijdens de vlucht en op de grond.

Als onafhankelijke integrator modificeert en onderhoudt de Fokker Services Group transport-, surveillance en andere special mission vliegtuigen en helikopters. Daarnaast levert het engineeringsdiensten voor diverse klanten. Sinds 2017 levert Fokker Services Group ook standaardonderdelen voor de vliegtuigen, helikopters en meerdere ondersteunende systemen van de Koninklijke Luchtmacht (KLu). Zo biedt het bedrijf de KLu één aanspreekpunt voor alle benodigde standaardonderdelen en zijn ongeveer 20.000 onderdelen opgenomen in de totale ondersteuningsoplossing, met een on-time levering van meer dan 98%. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.