Nieuws

FRANKFURT – Lufthansa Cargo heeft een nieuwe wekeleijkse -vrachtroute geopend tussen Evenes Airport in Noorwegen en Frankfurt. Daarvoor wordt een van de twee Airbus A321 P2F varianten ingezet.

Volgens Lufthansa Cargo kunnen daardoor de levertijden van vis, schaal- en schelpdierproducten uit Noord-Noorwegen in sommige gevallen verkort worden van zes dagen tot minder dan 24 uur, waarbij het bederfelijke product wordt (door) gevlogen naar bestemmingen die aansluiten op de hub van de luchtvaartmaatschappij in Frankfurt.

De vluchten zijn begin november van start gegaan in samenwerking met de Noorse zalmproducent en -exporteur Nordlaks en expediteur Salmosped.

Evenes Airport ligt bij de stad Harstad/Narvik en maakt deel uit van de provincie Troms og Finnmark in Noorwegen. Evenes Airport is onder meer de thuisbasis van een aantal zalmproducenten. Zowel de vangst van wilde zalm als de inkomsten uit de zalmkweek groeien gestaag. Alleen al in 2021 werd er meer dan 1 miljoen ton zalm uit Noorwegen geëxporteerd.

Recent schaft ook de Deense zalmkweker Bakkafrost een eigen Boeing 757-200 aan voor het vervoer van zalm vanaf de Faeröer Eilanden naar de Verenigde Staten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.