Nieuws

Boeing 737-800BCF populair bij Chinezen

ZUHAI – Boeing Beijing en het Chinese Commercial Aircraft Corporation of China (COMAC) hebben tijdens de recent gehouden Zuhai Airshow contracten getekend voor een onbekend aantal Boeing 737-800BCF vrachtvliegtuigen.

Het contract werd getekend tegen de achtergrond van het onlangs bij Boeing Shanghai Aviation Services Co. Ltd., (BSAS) opgeleverde honderdste in China omgebouwde vliegtuig van dit type.

AerCap Cargo bracht dat vliegtuig vervolgens in lease onder bij GOL Linhas Aéreas, als onderdeel van de groeistrategie en logistieke oplossing van GOLLOG, de logistieke business unit van GOL. GOL zal het vrachtvliegtuig exploiteren voor een Latijns-Amerikaans e-commercebedrijf.

In 2016 was AerCap Cargo de launching customer voor het Boeing 737-800BCF-programma. Tegenwoordig heeft de leasemaatschappij de grootste vloot van 737-800BCF’s met 65 vaste bestellingen en negen opties.

Sinds de lancering van het programma heeft BSAS een tweede conversielijn toegevoegd voor de 737-800BCF. Het is nu een van de vijf wereldwijde locaties in drie landen met een conversiecapaciteit van 737-800BCF.

De in-service 737-800BCF-vloot heeft al meer dan 70.000 vluchten geregistreerd, met een gemiddeld gebruik van 7 uur per dag, meer dan het dubbele van het typische gebruik van vrachtschepen van de oudere generatie in dezelfde grootteklasse. De 737-800BCF is door twintig klanten besteld die gezamenlijk goed zijn voor meer dan 250 orders en toezeggingen.