Nieuws

LONDEN – Babcock heeft een vierjarige overeenkomst getekend (met nog vier optiejaren) om de Light Aircraft Flying Task (LAFT2) voor het Britse ministerie van defensie te blijven exploiteren met Grob Tutor trainingsvliegtuigen.

Het eerste 10-jarige LAFT-contract werd voltooid in 2009 en opnieuw toegekend aan Babcock voor nog eens tien jaar (met drie optiejaren) vanaf 1 april 2009 onder de werktitel ‘LAFT2’.
Dit contract werd in 2019 opnieuw verlengd met nog eens drie jaar en recent opnieuw met nog eens vier jaar (met nog vier optiejaren).

In de 23 jaar van LAFT hebben we bijna 700.000 vlieguren geleverd ter ondersteuning van vliegopleidingen.

De operationele levering wordt ondersteund door technische expertise en gedetailleerd activabeheer dat zorgt voor een hoge beschikbaarheid van vliegtuigen om de uitvoering van de vliegtaak te ondersteunen. Babcock ondersteunt de training van vliegtuigbemanningen in de frontlinie, cadetten van het University Air Squadron en Air Experience Flying voor de RAF Air Cadets.