Nieuws

PRAAG – Maandag (14 november) hebben vertegenwoordigers van Aero Vodochody Aerospace en LOM PRAHA een contract getekend voor de levering van vier nieuwe L-39NG straalvliegtuigen. De nieuwe L-39NGs zullen worden gebruikt voor basis-, geavanceerde en basisgevechtstrainingen, waarin de piloot de beginselen leert van het gebruik van straalvliegtuigen bij het uitvoeren van gevechtstaken.

Het aangeschafte vliegtuig zal voornamelijk piloten van de Tsjechische luchtmacht bedienen, maar het is ook de bedoeling om piloten van andere landen op te leiden in het NATO Flight Training Europe (NFTE)-programma, waaronder het Pardubice Flight Training Center dat al gecertificeerd is als een van de de eerste twee goedgekeurde campussen in Europa. Het contract omvat ook ondersteuning van apparatuur na afloop van de garantieperiode. Volgens het contract zal het eerste vliegtuig uiterlijk over 28 maanden worden geleverd.