Nieuws

Airbus gunt prototype A400M museale rust

TOULOUSE – De levenscyclus van de Airbus A400M MSN4 loopt ten einde. Met meer dan 2.000 vlieguren, 1.000 vluchten en na vele missies en campagnes voltooid te hebben, keert het Airbus-prototype dat bekend staat als ‘Grizzly 4’ terug naar Bremen na bijna twaalf jaar grenzen verleggen om de mogelijkheden van de A400M maximaal te ontwikkelen.

Met de piloten Michel Gagneux en Luis Daniel Sabariegos in de cockpit voerde de MSN4 zijn laatste vlucht uit naar Bremen – nummer 1.000 ende laatste in zijn carrière – waar het toestel kan nu gaan genieten van een welverdiend pensioen na bijna twaalf jaar in dienst te zijn geweest en na zijn buitengewone bijdrage aan de ontwikkeling van het A400M programma

A400M MSN4 is door de jaren heen gebruikt voor allerlei testvluchtcampagnes om belangrijke capaciteiten te ontwikkelen, zoals onder andere het droppen van vrachten, Low Level Flight of Air-to-Air Refuelling. Sinds de eerste vlucht op 20 december 2010 is het team achter de MSN4 elke uitdaging aangegaan trots over hoe dit vliegtuig heeft bijgedragen aan het opnieuw vormgeven van de toekomst van militaire operaties.