Nieuws

MOSKOU – Het Russische Federale Agentschap voor Luchtvervoer is van plan om tegen eind december 2022 599 Boeings en Airbussen te inspecteren.

Het Russische Federale Agentschap voor Luchtvervoer voert geplande activiteiten uit voor de afgifte van luchtwaardigheidscertificaten aan vliegtuigen van buitenlandse toestellen van Russische luchtvaartmaatschappijen die onder toezicht stonden van de luchtautoriteiten van Bermuda (BCAA) en Ierland (IAA) voordat westerse sancties worden ingevoerd.

Het aantal inspecteurs van de Russische regelgevers, hun ervaring en kwalificaties maken het volgens het agentschap mogelijk om de beoordeling van de technische staat van buitenlandse vliegtuigen te voltooien en relevante documenten voor te bereiden.

De Russische luchtvaarttoezichthouder ziet geen risico’s dat de activiteiten niet op tijd worden afgerond, aldus de persdienst van het agentschap.