Nieuws

TIANJIN – Airbus heeft de opstart aangekondigd van de assemblage van de eerste A321neo die zal worden opgebouwd op zijn Final Assembly Line Asia (FAL Tianjin) in het Chinese Tianjin.

De FAL in Tianjin is in augustus 2022 begonnen met de aanpassingswerkzaamheden om geschikt te worden voor de assemblage van de A321neo Het is de eerste grote upgrade van de assemblagelijn sinds de start in 2008. Het eerste A321-vliegtuig van FAL Tianjin wordt begin 2023 geleverd.

Airbus heeft vier assemblagefaciliteiten van de A320 in Toulouse, Hamburg, Tianjin en het Amerikaanse Mobile. Tegen het einde van 2022 zullen alle locaties voor de assemblage van commerciële vliegtuigen A321neo compatibel zijn.

FAL Tianjin werd in 2008 in gebruik genomen. Het was de eerste assemblagelijn voor commerciële vliegtuigen van Airbus buiten Europa. In datzelfde jaar kwamen de eerste vliegtuigonderdelen ter plaatse.

Sinds de eerste levering van een A320 in 2009 heeft FAL Tianjin meer dan 600 vliegtuigen afgeleverd gedurende de veertien jaar dat het in bedrijf was.

1 reactie op “Airbus gaat A321neo ook in China assembleren

  1. Anton S. schreef:

    Hadden we in het Westen niet met elkaar afgesproken te voorkomen,dat China haar hand zou kunnen leggen op onze geavanceerde technologie/chips etc.
    Of zit dat allemaal niet in zo’n A320/1 neo?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.