Nieuws
Ravn places an order for 30 of ZeroAvia’s ZA2000 powertrains with the intention of retrofitting its De Havilland Dash-8 fleet to enable zero-emission flights.

HOLLISTER – Technologie start-up ZeroAvia werkt samen met AGS Airports als onderdeel van haar inspanningen om ervoor te zorgen dat er tankinfrastructuur aanwezig is om vliegtuigen te ondersteunen.

Door de samenwerking zullen de bedrijven de infrastructuur voor waterstofbrandstof, wettelijke vereisten en andere middelen verkennen die nodig zijn om waterstof aangedreven luchtvaart te ondersteunen op Aberdeen International Airport en Glasgow International Airport in Schotland.

AGS, dat de luchthavens van Aberdeen en Glasgow bezit en exploiteert, evenals Southampton in Engeland, zal daarnaast samenwerken met het infrastructuurteam van ZeroAvia om de haalbaarheid te bepalen van de productie van waterstofbrandstof ter plaatse. Naast de waterstofinfrastructuur is de luchthavengroep van plan om potentiële commerciële routes te verkennen die gebruik zullen maken van vliegtuigen die zijn uitgerust met de waterstof-elektrische voortstuwingssystemen van ZeroAvia.

Volgens ZeroAvia opereren de typen regionale vliegtuigen die het met zijn waterstof-elektrische aandrijflijn wil ombouwen al vanaf Glasgow Airport, en het bedrijf hoopt emissievrije vluchten over de AGS-groep uit te breiden naar Aberdeen en Southampton.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.