Nieuws

BAHREIN – De in Bahrein gevestigde vrachtluchtvaartmaatschappij Texel Air heeft € 250.000 dollar geïnvesteerd in paardenboxen voor vliegtuigen. De zogeheten HAY Horse Stalls zijn heavy-duty niet-inklapbare boxen waarin maximaal drie paarden per box kunnen worden vervoerd. Ze worden geproduceerd bij het Nederlandse bedrijf VRR uit Rotterdam

De HAY Horse Stalls zijn gecertificeerd door de European Union Aviation Safety Agency (EASA). Ze beschikken over trapdeuren, hellingingangen, trillingdempende vloeren, gemakkelijke toegang tot water en voer, evenals instelbare ventilatie om stress te verminderen en de veiligheid van het paard tijdens het transport te garanderen.

De HAY Horse Stalls zullen worden gebruikt binnen de volledige vloot van vliegtuigen van Texel Air met maximaal 21 paarden per vlucht en grooms voor elk paard. Voorheen gebruikte Texel Air opvouwbare boxen die alleen geschikt waren voor intern vliegtuiggebruik, waarbij soms tot vijf uur nodig was om het vliegtuig voor te bereiden en de paarden te laden.

Texel Air Bahrain en Sierra Nevada Corporation (SNC) hebben een MOU ondertekend om een ​​strategische alliantie te vormen om kansen voor het Midden-Oosten en de internationale luchtvaart te ontwikkelen. Het MOU beschrijft een overeenkomst om een ​​Special Purpose Vehicle op te zetten om financiering veilig te stellen voor de uitbreiding van de vloot en faciliteiten van Texel in Bahrein.


Texel Air, een vrachtluchtvaartmaatschappij en MRO gevestigd in Bahrein, heeft onlangs haar vloot uitgebreid met de toevoeging van een tweede B737-800 Boeing Converted Freighter (BCF) die in 2023 zal arriveren.