Nieuws

ARLINGTON – Het gaat rap met de verkoop van de nieuwe Eviation Alice. Volgens fabrikant Eviation is de totale orderwaarde inmiddels de twee miljard dollar gepasseerd. De Amerikaanse start up kon dezer dagen opnieuw een order optekenen, ditmaal van de Australische luchtvaartmaatschappij en charteroperator Northern Territory Air Services (NTAS) die er twintig bestelde.

In de Piloot en Vliegtuig van november staat de Alice prominent op de middenposter. In de begeleidende tekst spreken we over honderd verkochte vliegtuigen, maar volgens Eviation Aircraft is dat station dus al lang gepasseerd. Het tweemotorige elektrische vliegtuig vloog eind september 2022 voor het eerst, en er zijn er inmiddels meer dan driehonderd verkocht.

Grote klanten zijn de Amerikaanse regionale maatschappijen Cape Air (75 toestellen) en Global Crossing (50 toestellen) en het Duitse Evia Aero (25).

Eviation Aircraft biedt de Alice aan als commutervliegtuig voor negen passagiers. Er komt ook een VIP- en vrachtvariant op de markt.