Nieuws

NEW YORK – Archer Aviation Inc. en United Airlines hebben donderdag (10 november) hun eerste route van luchthaven naar stadscentrum aangekondigd tussen de hub van United op Newark Liberty International Airport (EWR) en New York Stad.

De Downtown Manhattan Heliport, gelegen net boven Battery Park op Pier 6, is geselecteerd om in 2025 als de eerste geplande start- en landingsplaats als onderdeel van Archer’s bredere plan om een Urban Air Mobility (UAM) netwerk te lanceren in de New York Metropolitan Area. Het doel van het elektrische luchttaxinetwerk van Archer is om met de Midnight eVTOL passagiers veilig, snel, stil en kosteneffectief vervoer van en naar EWR te bieden.

United Airlines heeft inmiddels bij Archer tweehonderd Midnights besteld en daarop een aanbetaling gedaan van tien miljoen dollar. Met de definitieve order is een bedrag gemoeid van 1.1 miljard dollar. Daarnaast is een optie genomen op nog eens honderd toestellen.