Nieuws

SEATTLE – Boeing en Silk Way West Airlines hebben een bestelling van twee 777-8 Freighters afgerond, met opties voor twee extra vliegtuigen. De Azerbeidzjaanse vrachtvervoerder, die veertig bestemmingen over de hele wereld bedient, is de eerste klant in de Eurazië-regio van dit nieuwe type vrachtvliegtuig.

Silk Way West Airlines, opgericht in 2012 in Bakoe, in het hart van de Zijderoute, voert ongeveer 800 maandelijkse vluchten over de hele wereld uit via haar vloot van vijf Boeing 747-8F- en zeven 747-400F vrachtvliegtuigen op de internationale luchthaven Heydar Aliyev.

Op 28 april 2021 tekende Silk Way West Airlines een strategische vlootuitbreidingsovereenkomst met Boeing voor de aankoop van vijf 777 Freighters. Met beide orders wil de luchtvaartmaatschappij een begin maken met de vervanging van de zeven oudere 400F vrachtvliegtuigen.

De jaarlijkse vrachtomzet van de luchtvaartmaatschappij overschrijdt 500.000 ton, terwijl het groeiende routenetwerk meer dan 40 bestemmingen in Europa, het GOS, het Midden-Oosten, Centraal- en Oost-Azië en Amerika bestrijkt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.