Nieuws

ATHENE – Op aanbeveling van de EASA, het Agentschap voor de veiligheid van de luchtvaart van de Europese Unie, heeft de Griekse burgerluchtvaartautoriteit voor het eerst een vergunning afgegeven waarmee IAI’s Heron 1 UAV in het Griekse luchtruim mag worden gevlogen.

Dankzij deze vergunning kan het systeem worden gebruikt bij de operationele activiteiten van het Europees Grens- en kustwachtagentschap, dat als charter heeft gezorgd voor mariene bewaking en kustbescherming. De UAV-vluchten worden uitgevoerd in het civiele luchtruim van Europa volgens civiele vluchtprocedures zonder militaire interventie of controle.

De Heron 1-systemen zijn uitgerust met elektro-optische dag- en nachtzicht-payloads en maritieme surveillanceradars die een up-to-date, realtime, nauwkeurig informatiebeeld bieden. Deze informatie wordt vervolgens gedistribueerd naar beslissers in situation rooms door middel van een gespecialiseerd systeem dat zorgt voor een vlotte coördinatie, planning en beheersing van de verschillende taken en opdrachten.

IAI’s Heron UAV is ontworpen om langdurige strategische en tactische opdrachten uit te voeren, ook onder extreme weersomstandigheden, terwijl het tegelijkertijd veel nuttige ladingen (en sensoren) vervoert en realtime informatie verzendt naar de strijdkrachten en besluitvormers op de grond.