Nieuws

PARIJS – Air France kan vanaf het tweede kwartaal van 2023 zelf reparaties en groot onderhoud verrichten aan de Pratt & Whitney PW1500G-motoren van de Airbus A220. Daarvoor heeft AFI KLM E&M, de onderhoudsdivisie van Air France-KLM, een overeenkomst gesloten met Pratt & Whitney. Air France heeft bij Airbus zestig A220’s besteld met een optie op nog zestig.

De PW1500G-erkenning betekent dat AFI KLM E&M ook voor andere gebruikers van de PW1500G-motoren reparatiewerkzaamheden en groot onderhoud kan uitvoeren. Dat mag het bedrijf ook voor andere bekende, veel toegepaste motoren zoals de GE90 en GEnx van General Electric, de Trent XWB van Rolls-Royce en de LEAP van CFM.

De PW1500G is een telg uit de PW1000G-serie van Pratt & Whitney en een zogenoemde ‘geared turbofan’ (GTF). Andere leden uit deze familie worden gebruikt voor onder meer de Airbus A320neo en de Embraer E2-serie.