Nieuws


WASHINGTON – Het Bulgaarse parlement heeft in overgrote meerderheid ingestemd met de aankoop van acht extra F-16 gevechtsvliegtuigen.

De regering van Bulgarije maakte in 2019 al fondsen vrij voor de aankoop van acht F-16C/D Block 70/72 Fighting Falcons. Het land was toen voornemens zes eenpersoons en twee tweepersoons toestellen van het type F-16V aan te schaffen ter vervanging van een deel van vijftien sterk verouderende MiG-29 Fulcrums.

In april 2022 gaf exportcommissie van de Amerikaanse senaat groen licht voor de verkoop van vier F-16 C Block 70 en evenveel F-16 D Block 70 varianten. Onderdeel van dit contract worden tevens de levering van F110 General Electric motoren (inclusief reserve), wapensystemen met bijbehorend wapentuig en de training van piloten en technici.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.