Nieuws

VICTORVILLE- Leasemaatschappij SMBC Aviation Capital heeft de zesde en laatste CFM LEAP aangedreven Boeing 737 MAX 8 ondergebracht bij de Canadese prijsvechter Swoop.

Midden juni 2022 bracht ook de Amerikaanse leasemaatschappij Aviation Capital de eerste van zes CFM LEAP aangedreven vliegtuigen van het type  Boeing 737-8 MAX  onder bij Swoop. De overige vijf vliegtuigen zouden in de loop van 2022 worden geleverd.

De Canadese luchtvaartmaatschappij WestJet richtte in 2017 een nieuwe dochtermaatschappij op onder de merknaam Swoop om marktleider worden in het prijsvechterssegment. Sinds 2019 vliegt Swoop met tien 737-800’s vanaf kleinere luchthavens zoals Hamilton. De toestellen bieden aan 189 passagiers en worden ook ingezet op routes naar het zuiden van Amerika en Mexico.

ALC bestelde in april 2022 een groot aantal MAX varianten bij Boeing om aan de grote vraag te kunnen voldoen.