Nieuws

GLASGOW – De Schotse luchtvaarmaatschappij Loganair neemt in 2023 afscheid van haar acht Saab 340B turbopropvliegtuigen die op de Highlan Islandsroutes opereren. Het achttal zal worden vervangen door moderne ATR Aircraft varianten.

De luchtvaartmaatschappij, die 42 vliegtuigen exploiteert op 70 routes, slaagde er in de acht Saabs aan de man te brengen voor twaalf miljoen dollar. In de vloot bevinden zich al acht ATR 72-600 varianten met plek voor 72 passagiers en zes kleinere ATR42s.

Vergeleken met de Saab 340B leiden de extra ATR-turboprops volgens Loganair tot een reductie van 27% CO2-uitstoot per stoel zouden. Bovendien kunnen de ATRs dankzij satellietnavigatie ook onder marginale weersomstandigheden langer doorvliegen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.