Nieuws

VELIZY-VILLACOUBLAY – De Franse startup Blue Spirit Aero wil met hulp van Dassault Systèmes nieuwe stappen zetten bij het op de markt brengen van een waterstofvliegtuig. De ‘Dragonfly’ is inmiddels digitaal tot leven komen binnen het 3DEXPERIENCE-platform van Dassault Systèmes.

In die omgeving kan Blue Spirit verder werken aan het digitaal testen en finetunen van het ontwerp. Binnen het platform van Dassault Systèmes kan het volledige proces van ontwerp tot certificatie worden verwerkt.

Blue Spirit werd opgericht in 2020 en heeft de ambitie om de Dragonfly al in 2026 gecertificeerd te hebben. De vierzitter krijgt acht elektrisch aangedreven propellers op basis van waterstoftechnologie. Daardoor kan de Dragonfly volgens de fabrikant verder vliegen dan vergelijkbare toestellen op batterijen.

Lees in de november-editie van Piloot en Vliegtuig meer over het 3DEXPERIENCE-platform van Dassault Systèmes.