Nieuws

Polen leaset MQ-9A Reaper bij GA-ASI

SAN DIEGO – Polen zal binnenkort een MQ-9A Reaper in ontvangst nemen van General Atomics Aeronautical Systems (GA-ASI). Het op afstand bestuurbare toestel wordt geleaset. De nieuwe overeenkomst tussen GA-ASI en het Poolse Ministerie van Defensie heeft een nettowaarde van 70,6 miljoen dollar.

MQ-9A Reapers zijn momenteel al in gebruik bij de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Italië, Nederland en Spanje.

De nieuwere MQ-9B-variant van GA-ASI is overgenomen door het VK en België. De configuratie voor maritieme bewaking van de MQ-9B (SeaGuardian ) is onlangs gestart ter ondersteuning van de Japanse kustwacht.

De MQ-9A Reaper heeft een uithoudingsvermogen van meer dan 27 uur, snelheden van 240 kts (446 km/h) en kan tot een hoogte 50.000 ft (15.2400 m) werken. Het heeft een laadvermogen van 1.746 kg inclusief 1.361 kg aan externe ophangpunten. De UAV biedt een langdurige, aanhoudende bewakingscapaciteit met Full-Motion Video en Radar met synthetische apertuur/Moving Target Indicator/Maritieme Radar.

De MQ-9A Block 5 is uitgerust met een fout tolerant vluchtbesturingssysteem en driedubbel redundante avionica systeemarchitectuur. Het is ontworpen om te voldoen aan de betrouwbaarheidsnormen van bemande vliegtuigen en deze zelfs te overtreffen.