Nieuws

REYKJAVIK – De IJslandse nieuwkomer Play Airlines heeft via leasemaatschappij AerCap N.V de eerste van vier in september 2021 gehuurde A320neo’s in ontvangst genomen.

Bij AerCap werd daarbij getekend voor drie A320neo’s en een A321NX die tussen eind 2022 en begin 2023 geleverd zouden worden.

De plannen voor de maatschappij werden al in november 2019 wereldkundig gemaakt, maar de corona pandemie gooide tijdelijk roet in het eten.

Play verwierf daardoor pas in juni 2021 haar vliegvergunning op zak terwijl op dat moment ook de eerste van drie bij AerCap gehuurde Airbus A321neo’s in de huisstijlkleuren was gespoten. Het toestel biedt plaats aan 192 vlieggasten.
Daardoor kon de nieuwe prijsvechter deze zomer beginnen aan het uitrollen van een routenetwerk. Vooreerst werd daarbij gemikt op veertien bestemmingen in Europa en Amerika.

Naast de zeven nu gehuurde Airbussen, werden ook leasecontracten gesloten voor nog eens twee vliegtuigen die in het eerste kwartaal van 2022 geleverd zullen worden. Eind 2025 moet de vloot uit vijftien vliegtuigen bestaan.

.

.

1 reactie op “AerCap levert eerste A320neo af bij Play Airlines

  1. Mooi en opvallend kleurenschema beter nog dan de “boeven variant” van Condor. IJsland is hot en met de nieuwe Airbus neo’s straks nog beter bereikbaar van Play Airlines.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.