Nieuws

WASHINGTON – Het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft een besluit genomen tot goedkeuring van een mogelijke buitenlandse militaire verkoop aan de Australische regering van C-130J-30-vliegtuigen en aanverwante apparatuur voor een geschatte kostprijs van $ 6,35 miljard.

Het Defense Security Cooperation Agency heeft woensdag (2 november)de vereiste certificering afgeleverd en het Congres op de hoogte gebracht van deze mogelijke verkoop.

De Australische regering heeft verzocht om de aankoop van vierentwintig (24) C-130J-30-vliegtuigen met vier (4) Rolls Royce AE-2100D-turbopropmotoren; vierentwintig (24) Rolls Royce AE-2100D turbopropmotoren met Quick Engine Change Assembly (QECA) en propellers geïnstalleerd (reserveonderdelen) en onder meer zestig Global Positioning System/Inertial Navigation System (GPS/INS).

Door de voorgenomen aankoop kan de Royal Australian Air Force (RAAF) beginnen met het vervangen van de verouderde vrachtvloot van twaalf tussen 1999 en 2001 geleverde C-130Js.

Deze voorgestelde verkoop zal het buitenlands beleid en de nationale veiligheidsdoelstellingen van de Verenigde Staten ondersteunen. Australië is een van de belangrijkste bondgenoten in de westelijke Stille Oceaan. De strategische ligging van deze politieke en economische macht draagt ​​in belangrijke mate bij aan het waarborgen van vrede en economische stabiliteit in de regio.

1 reactie op “Australië verdubbelt C-130 Hercules vloot

  1. De Hercules blijft als warme broodjes over de toonbank gaan, nu maar hopen dat ook de Airbus A400 M meer orders krijgt. Dat Australië kiest voor de Hercules is wel logisch en vooral een strategische zet in “down onder”.