Nieuws


BERLIJN De Duitse Lufthansa Group heeft maandagmorgen (31 oktober) de tweede van 32 Boeing 787-9s verwelkomd.

Het eerste toestel was de D-ABPA ‘Berlin’ die op 30 augustus in Frankfurt landde. Het tweede vliegtuig van dit type is de D-ABPD ‘Frankfurt am Main’.

De groep bestelde in maart 2019 in eerste instantie twintig toestellen van dit type, maar breidde dat in mei 2021 uit met een order voor nog eens vijf extra. In mei 2022 werden nog eens zeven extra toestellen van dit type besteld. Boeings 787-9 Dreamliner is nieuw voor de Duitse luchtvaartmaatschappij.

Vijf van de 32 vliegtuigen waren oorspronkelijk bestemd voor Hainan Airlines en VIstara, die deze echter nooit afnamen.

De leveringen zijn nu mogelijk omdat Boeing de problemen rond de Dreamliners heeft opgelost waardoor er tussen mei 2021 en augustus 2022 geen enkele 786 de fabriek verliet. De cabines van de vliegtuigen worden na aankomst aangepast waarna de toestellen in eerste instantie alleen op binnenlandse vluchten worden ingezet met het oog op trainingsdoeleinden.

In 2019 bestelde Lufthansa bij Airbus ook twintig A350-900 extra ter vervanging van haar viermotorige vliegtuigen. Deze vliegtuigen moesten tussen 2022 en 2027 geleverd worden. Lufthansa bestelde al eerder 25 A350-900s waarvan de eerste in 2017 geleverd werden.

Foto’s: Lufthansa Group

De D-ABPD ‘Frankfurt am Main’.
De D-ABPA ‘Berlin’.