Nieuws

Eerste overlandvlucht Robinson eR44

1
Tier 1 Engineering Achieves Successful First Flight of Robinson 44 Helicopter with magniX Electric Propulsion Unit

EVERETT – Tier 1 Engineering heeft zaterdag (29 oktober) met een elektromotor aangedreven Robinson R44 de eerste overlandvlucht uitgevoerd van Jacqueline Cochran Regional Airport naar Palm Springs International Airport over een afstand van 21 nm (39 km).

De eerste drie minuten durende testvlucht werd op 4 juni 2022 uitgevoerd boven Los Alamitos Army Airfield. Tier 1 Engineering integreerde daarvoor het bij hen ontwikkelde accusysteem en de magniX Electric Propulsion Unit (EPU) in de helikopter en is begonnen zijn vliegtest programma.

Tier 1 Engineering werkt momenteel samen met het FAA Aircraft Certification Office in Los Angeles voor het e-R44-project om een ​​Supplemental Type Certificate (STC) te verkrijgen.

Tier 1 ontwikkelt de volledig elektrische Robinson R44 voor Lung Biotechnology PBC, een biotechbedrijf met een missie om het ernstige tekort aan transplantatie organen in de VS aan te pakken.

Eerste vlucht op 4 juni 2022.

1 reactie op “Eerste overlandvlucht Robinson eR44

 1. Anton S. schreef:

  Een geweldig initiatief van Tier 1 natuurlijk, maar zijn er voor transport van met name transplantatie organen al niet al lang energetisch slimmere oplossingen op de markt?
  Drones of als het om grotere afstanden gaat, toestellen die verticaal opstijgen en landen combineren met het energie efficiëntere vliegen op vleugels.
  De transitie van fossiel naar elektrisch aandrijven hoort immers nog altijd z’n begrenzing te vinden in energetische relevantie.
  Of te wel: geweldig zo’n ombouw van een R44,
  echter de daarbij in te zetten kennis, kunde en grondstoffen kunnen voor de energie transitie, dus ook voor het terugdringen van uitstoot en overlast, beter anderszins worden gealloceerd.