Nieuws

OSLO – Leasemaatschappij BOC Aviation heeft de zesde en laatste Boeing 787-9 Dreamliner in huur ondergebracht bij de de nieuwe Noorse budgetmaatschappij Norse Atlantic Airways

The Explorer’s Airline Norse kreeg in januari 2021 groen licht van de Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA voor vluchten tussen Europa en enkele Amerikaanse bestemmingen. De luchtvaartmaatschappij was vervolgens voornemens vanaf het voorjaar van 2022 trans-Atlantisch te gaan vliegen vanaf verschillende Europese en Amerikaanse vliegvelden. Norse wilde daarmee het gat opvullen dat ontstond toen het noodlijdende Norwegian besloot te stoppen met long haul vluchten.

De maatschappij name kort voor de Kerstdagen van 2021 de eerste Boeing 787-9 in ontvangst . Het toestel, de OE-LNM, was de eerste van zes gebruikte Dreamliners die bij BOC Aviation worden gehuurd.

Al eerder werd een eerste Dreamliner medio augustus 2021i n de nieuwe huisstijl kleuren gespoten. Dit als LN-LNO geregistreerde toestel vloog voorheen bij het geherstructureerde Norwegian met de afbeelding van schrijver Roald Dahl op de staart. In Norse uitvoering is het vernoemd naar Raet, een Noors nationaal park.