Nieuws

ROME – Leonardo heeft vrijdag (28 oktober) de ondertekening aangekondigd van een contract met de Italiaanse Carabinieri voor de levering van twintig eenmotorige AW119Kx helikopters.

De helikopters zullen worden geassembleerd in Leonardo’s Vergiate-faciliteit (Varese) en de leveringen worden verwacht in de periode 2023-2026. Het contract omvat ook een uitgebreid turnkey logistiek ondersteuningspakket en trainingsdiensten voor piloten en onderhoudstechnici.

De levering van de helikopters zal de Carabinieri in staat stellen te voldoen aan de moderniseringsvereisten van de vloot om de veiligheid van de nationale gemeenschap verder te versterken en te verbeteren. Dit zal mogelijk worden gemaakt door een reeks patrouille- en verkenningstaken over land uit te voeren, kritieke doelen te identificeren, onderzoeksgegevens te verzamelen en de activiteiten van grondeenheden te ondersteunen. Andere taken omvatten ook milieu monitoring en -bescherming en, indien gevraagd door de National Disaster Relief Authority, brandbestrijding naast reddingsmissies.

De AW119Kxs krijgen digitale technologie, die de operationele effectiviteit verhoogt. De helikopters zullen worden ingezet op de bestaande locaties van de dienst, waaronder achttien bases in het hele land.