Nieuws


WOOLLOOMOOLOO – De Zuid Koreaanse start up Mint Air heeft bij Dovetail Electric Aviation getekend voor tien tweemotorige vliegtuigen.

Het in 2021 opgerichte Dovetail is een samenwerkingsverband tussen het Spaanse Dante Aeronautical en Sydney Seaplanes uit Australië dat zich toelegt op het ‘elektrificeren’ van een- en tweemotorige turboprops In eerste instantie zullen accu aangedreven Magni650 units geleverd worden voor inbouw in Cessna (Grand) Caravans. Dit leidde inmiddels tot een ombouworder voor enkele tientallen C208 Grand Caravans.

Ook zal worden toegewerkt naar hybride elektrisch aangedreven tweemotorige Beechcraft King Airs waarbij de PT6 turboprops worden vervangen door Magni650 elektromotoren . In eerste instantie wordt uitgegaan van brandstofcellen en waterstof in gasvorm. Op termijn moet dit echter vloeibare waterstof worden.

In juli 2022 werd ook een overeenkomst gesloten met de regionale Australische luchtvaartmaatschappij Rex Airlines voor de levering van een toestel dat door Dovetail als testvliegtuig kan worden gebruikt.