Nieuws

RIYAD – Saudi Arabian Airlines (Saudia) heeft bij het Duitse Lilium honderd LiliumJet eVTOL-vliegtuigen besteld.

De order is onderdeel van een memorandum van overeenstemming dat is gekoppeld aan de ontwikkeling en exploitatie door Saudia van een eVTOL-netwerk in het hele koninkrijk. Saudia wil daarbij nieuwe elektrische point-to-point en naadloze feeder-verbindingen gaan bieden naar zijn hubs voor zakelijke vlieggasten.

Lilium bestempelt daarbij de flexibele cabinearchitectuur van de Lilium Jet als ideaal om te voldoen aan de behoeften van de premium markt. Saudia is voornemens Lilium te ondersteunen met de benodigde wettelijke goedkeuringsprocessen in Saudi-Arabië voor de certificering van de Lilium Jet en alle andere bijbehorende goedkeuringen.

De LiliumJet is ook de de Belgische ASL Group besteld.