Nieuws

LONDEN – Aandeelhouders van International Consolidated Airlines Group (IAG) hebben woensdag (26 oktober) vaste orders bij Airbus en Boeing goedgekeurd voor in totaal 87 narrowbody vliegtuigen.

Door de goedkeuring kan IAG bij Airbus 37 A320neo’s bestellen, De laatste bestelling van Airbus volgt op eerdere overeenkomsten voor zeventien A320neo’s en vijf A321neo’s die in maart en juni 2022 werden angekondigd,

Daarnaast zal bij Boeing worden getekend voor vijftig 737 Max 8-200 en Max 10 varianten. Ook zullen opties worden vastgelegd op honderd Boeings. Met de 737-8-200 kan IAG het vliegtuig configureren met maximaal 200 stoelen, terwijl de Max 10 maximaal 230 passagiers mee kan nemen/

Vier van de luchtvaartmaatschappijen van IAG – Aer Lingus, British Airways, Iberia en goedkope luchtvaartmaatschappij Vueling – vliegen met Airbus A320 varianten waardoor waarnemers uit de sector speculeren over de meest waarschijnlijke bestemming voor de Boeing-narrowbodies.