Nieuws

LISSABON – Het Portugese OGMA is het eerste geautoriseerde onderhoudscentrum dat gecertificeerd is door de Portugese luchtvaartautoriteit (Autoridade Nacional da Aviação Civil – ANAC) om zwaar onderhoud uit te voeren aan de E-Jets E2-familie in Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA). De aankondiging werd gedaan tijdens de Embraer Operators Conference (EOC) in Lissabon.

Met deze certificering is OGMA voorbereid op het uitvoeren van zwaar onderhoud, totaal vlootbeheer, technische oplossingen, luchtwaardigheidsbeheer, ondersteuningsonderhoud en toekomstige vliegtuigaanpassingen die voldoen aan de eisen van de klant en het retrofitten van het familievliegtuig van E-Jets E2.

Daarnaast heeft OGMA een contract getekend met de Noorse luchtvaartmaatschappij Wideroe om wereldwijd het eerste onderhoud aan een E2-vliegtuig uit te voeren.

OGMA is sinds 1998 een Embraer Authorized Maintenance Center voor de ERJ 135, ERJ 140 en ERJ 145 regionale jets, met meer dan 300 C-Checks die verschillende diensten aanbieden. Sinds 2007 ondersteunde OGMA de E-Jets-familie met meer dan 50 C-Checks uitgevoerd op dit vliegtuig en de mogelijkheid voor een breed scala aan MRO-diensten.

Sinds de privatisering in 2005, is OGMA voor 65% eigendom van Air Holding SGPS (100% Embraer) en voor 35% van idD Portugal Defense (100% Portugees).