Nieuws

SEATTLE – Boeing heeft opnieuw een order ontvangen van trouwe klant Alaska Airlines. De fabrikant mocht een bestelling voor 52 toestellen uit de 737 MAX-serie bijschrijven. Het gaat om het verzilveren van opties voor 42 toestellen van het type 737-10 en tien 737-9’s uit een eerdere order.

Door de nieuwe afspraken heeft Alaska Airlines nu meer dan honderd toestellen bij Boeing in bestelling staan. Het gaat om 737 MAX 8’s, 9’s en 10’s.

Alaska vervangt met de nieuwe Boeing 737’s de Airbus A320-serie in de vloot, die de Amerikaanse maatschappij in beheer kreeg na de overname van branchegenoot Virgin America.   

De 737-9 of ‘MAX 9’ biedt bij Alaska Airlines plaats aan 178 passagiers. De ‘10’ kan in een twee klassen-uitvoering maximaal 204 passagiers herbergen, maar in dienst van Alaska Airlines worden dat er vermoedelijk minder.