Nieuws

TORRANCE – De Robinson Helicopter Company heeft de FAA-certificering op zak voor zijn Night Vision Goggle (NVG)-compatibele configuratie op zijn R66 Police helikopter.

Voor deze NVG-compatibiliteit werden de binnen- en buitenverlichting van de helikopter samen met de instrumenten en avionica van het vliegtuig geëvalueerd om de helikopter te certificeren voor dag en nacht gebruik met of zonder het gebruik van NVG’s.

De tweede R66 politiehelikopter (S/N 1158) van het Florida Polk County Sheriff Office (PCSO) is inmiddels volledig NVG-compatibel en diende als testbank voor de certificering. Het toestel werd op 30 september 2022 afgeleverd aan het PCSO, gevolgd door een derde NVG-compatibele R66 in januari 2023.

De luchtsteun van PCSO vliegt gemiddeld 1.100 uur per jaar. Centraal gelegen tussen Orlando en Tampa, biedt de PSCO luchtsteun aan elke wetshandhavingsinstantie in het 2.000 vierkante kilometer grote graafschap en de omliggende provincies. Een groot deel van het terrein bestaat uit meren en vlaktes met weinig tot geen verlichting ’s nachts, waardoor een NVG-bril essentieel is.