Nieuws

BEJA – Tijden een ceremonie op de vliegbasis Beja heeft Embraer in aanwezigheid van de premier van Portugal, António Costa, de eerste KC-390 Millennium voor de Portugese luchtmacht (Forca Aera Portuguesa, FAP) gepresenteerd.

De presentatie gaat vooraf aan het vertrek van het vliegtuig naar Portugal, waar de standaarduitrusting van de NAVO zal worden geïntegreerd en gecertificeerd door de Nationale Luchtvaartautoriteit (AAN) van Portugal. Dit met betrokkenheid van OGMA, een dochteronderneming van Embraer in Portugal. Alle activiteiten worden gecontroleerd door de FAP en de eerste leveringen zullen naar verwachting in 2023 beginnen.

In augustus 2019 tekende de Portugese regering een contract met Embraer voor de aankoop van vijf KC-390 Millennium-vliegtuigen. Het contract omvat ook diensten en ondersteuning, evenals een vluchtsimulator. Het KC-390-vliegtuig voldoet aan alle FAP-vereisten en kan verschillende civiele missies uitvoeren, waaronder humanitaire hulp, medische evacuatie, zoek- en reddingsacties en bosbranden, en voegt superieure transport- en lanceringsmogelijkheden toe voor vracht en troepen en bijtanken tijdens de vlucht. Portugal is de grootste internationale partner van het KC-390-programma.

De C-390 Millennium en zijn configuratie voor het bijtanken in de lucht, de KC-390, zijn de nieuwe generatie militaire transportvliegtuigen. De C-390 variant is ook voor de Nederlandse luchtmacht worden besteld.

 

1 reactie op “Embraer presenteert eerste Portugese KC-390

  1. Leuk voor de Brazilianen met dit Portugese en ook Nederlands succes voor de (K)C 390. Nederland kiest voor de Cargo versie en niet voor de KC, echter kunnen de Nederlandse C 390 toestellen ook in de licht bijgetankt worden door een A330 MRTT, of KC 46 of een KC 390 ?
    Je zou het eigenlijk niet zeggen dat de KC390 groter is dan een C 130 J of komt dat door de twee straalmotoren en door zijn grote cockpit ramen het beetje op een pad of kikker lijkt heb ik het idee en gevoel.