Nieuws

CORNWALL – De Boeing 747-400 ‘Cosmic Girl’ van ruimtevaartbedrijf Virgin Orbit is in Engeland gearriveerd voor de eerste lancering van een Virgin-raket buiten de VS. Ook LauncherOne, de raket die een lichting satellieten in de ruimte moet brengen, is aangekomen op ‘Spaceport Cornwall’.

Virgin Orbit voert op commerciële basis ruimtevluchten uit voor bedrijven en overheden. De missie ‘Start me up’ vanaf Europees grondgebied wordt de vijfde sinds de start van het programma begin 2021 en de eerste lancering buiten de VS.

Er wordt gebruik gemaakt van een Boeing 747 als vliegend lanceerplatform. De LauncherOne met aan boord de lading hangt onder de linkervleugel van het vliegtuig. Tijdens de missie wordt de raket losgelaten, waarna deze op eigen kracht naar de ruimte gaat.

De 747 van Virgin Orbit, een voormalig passagiersvliegtuig van de Britse luchtvaartmaatschappij Virgin Atlantic, heeft de afgelopen dagen al enkele testvluchten vanaf Cornwall uitgevoerd.

De daadwerkelijke missie moet over enkele weken plaatsvinden. De lading bestaat dan uit zeven satellieten.

Virgin Orbit schaft extra Boeing 747s aan