Nieuws

TEL AVIV – De Hongyuan Group heeft bij Israel Aerospace Industries (IAI) elf 777-300ERSF vrachtvliegtuigen besteld met opties op nog eens negen van dit type. De vliegtuigen worden ondergebracht bij Air Belgium en Jiangxi Cargo Airlines.

IAI’s “Big Twin” programma tekende tot op heden vijftig ombouworders op van leasemaatschappij AerCap, Emirates, EVA Air, de Challenge Group en Cargojet. 

Air Belgium Cargo exploiteert momenteel al twee Boeing 747-8F full Freighters in opdracht van de Chinese logistieke dienstverlener. Deze wordt tevens grootaandeelhouder van Air Belgium. Air Belgium Cargo kondigde de 747-8F operatie begin december 2021 aan. Beide negen jaar oude Boeings vlogen voorheen bij Saudi Arabian Airlines en worden gehuurd van de Duitse leasemaatschappij Aircraft Finance Germany.

Medio augustus 2022 leverden de Duitse Elbe Flugzeugwerke GmbH (EFW) ook een eerste A330-200 P2F af aan de Amerikaanse leasemaatschappij Altavair. Deze bracht het toestel vervolgens in huur onderbrengen bij Air Belgium Cargo dat met twee toestellen van dit type gaat vliegen.

Air Belgium Cargo voert sinds begin 2021 onder de eigen operator vergunning al vrachtvluchten uit met vier Airbus A330-200F vrachtvliegtuigen voor de Franse transporteur CMA CGM Air Cargo dat zelf twee 777F toestellen bestelde bij Boeing.

1 reactie op “Air Belgium gaat ook met B777-300ERSF vliegen

  1. De rol van de sierlijke Boeing 747 is gelukkig nog niet uitgespeeld ofschoon de -8 versie geen verkoopsucces is geworden en alleen bij cargo airlines nog enige aftrek heeft kunnen vinden, helaas. De eigen concurrent in de vorm van de 777 is daar debet aan.