Nieuws

SAVANNAH – Twee volledig ingerichte G700’s uit de testvloot van Gulfstream gaan op tournee. Dat heeft de Amerikaanse fabrikant aangekondigd tijdens de zakenluchtvaartbeurs NBAA. Gulfstream pronkt momenteel op de beurs in Orlando al met het tweetal en stuurt de vliegtuigen vervolgens de wereld over.

Het nieuwe model, drie jaar geleden tijdens de NBAA-beurs geïntroduceerd, doet de komende tijd bestemmingen aan in Zuid-Amerika, Europa, Afrika, Azië en Australië. Vanwege de bijzondere klandizie uit het Midden-Oosten strijkt de ultraluxe zakenjet onder andere neer in Riyadh (Saoedi-Arabië), Bahrein en Dubai. Het gaat volgens Gulfstream om zowel luchtvaartbeurzen als privé presentaties.

De G700 is samen met eveneens nieuwe G800 actief in de absolute bovenklasse van de zakenjetmarkt. Aan boord is plaats voor maximaal negentien passagiers, al zal het aantal zitplaatsen in de praktijk meestal minder zijn. Met de G700 zijn vluchten vanuit Amsterdam naar Zuidoost-Azië geen probleem, de G800 komt zelfs nog wat verder (tot maximaal 15.000 kilometer).

Eerste testvluchten tweede volledig ingerichte G700

1 reactie op “Gulfstream stuurt paradepaardjes op wereldreis

  1. Leuk speeltje voor de rijken zo’n slanke Gulfstream G700 versus 800. Lijkt mij alleen niet waarschijnlijk met slechts twee piloten en een enkele “flight attendant” op een ultra lange vlucht , of gaat er nog een extra persoon mee ?
    Hoe zijn de regels voor zakenvliegtuigen gelijk die van normale passagiers vliegtuigen of net even anders ?