Nieuws

Forse orders Cessna Citation zakenjets

Citation XLS Gen2 in Fly Alliance livery/

ORLANDO – Textron Aviation, het moederbedrijf van Cessna, is koopovereenkomsten aangegaan met Exclusive Jets en de Alliance Aviation Group. Dit is meegedeeld tijdens de National Business Aviation Association & Convention & Exhibition (NBAA-BACE), de grote zakenluchtvaartbeurs die momenteel in Orlando wordt gehouden.

Exclusive Jets, opererend als flyExclusive, tekende voor maximaal veertien extra Cessna Citation zakenjets: acht keer de Cessna Citation XLS Gen2 voor levering in 2024 en maximaal zes Citation Longitudes, waarbij de eerste leveringen van de eerste twee Longitudes in 2025 worden verwacht.

De nieuwe vliegtuigen zullen klanten van het deeleigendomprogramma van flyExclusive extra opties bieden in de segmenten midsize tot super-midsize.

Daarnaast heeft flyExclusive gebruik gemaakt van zijn optie om dit jaar nog vijf Citation CJ3+-vliegtuigen te ontvangen uit een eerdere bestelling van maximaal dertig CJ3+-jets. Deze vliegtuigen worden naar verwachting in 2024 geleverd.

Gelijktijdig werd bekend dat ad hoc charter operator Fly Alliance getekend heeft voor vier Citation XLS Gen2-vliegtuigen met opties op nog zestien. De operator vliegt momenteel met een zestal Hawker 800XP zakenjets. De operator is van plan door te groeien naar een vloot van honderd zakenjets.