Nieuws

ORLANDO – FlightSafety International is door Dassault Aviation geselecteerd als de exclusieve trainingsaanbieder voor de ingebruikname van de nieuweFalcon 10X-zakenjet. Dit is meegedeeld tijdens de National Business Aviation Association & Convention & Exhibition (NBAA-BACE) zakenluchtvaartbeurs die momenteel in Orlando wordt gehouden.

FlightSafety zal in eerste instantie twee full-flight simulators ontwerpen en produceren voor de Falcon 10X waarvan er een in de VS zal worden geplaatst en een tweede in Europa. De FS2500-simulators voor de Falcon 10X zullen worden uitgerust met de nieuwste technologische ontwikkelingen. Ze omvatten het VITAL 1100 visuele systeem, elektrische bewegingsbesturing en cueing, en een geavanceerd bedieningsstation voor instructeurs.

De training valt samen met de ingebruikname van de Faclon 10X en bevat MATRIX, de geïntegreerde trainingstechnologie van FlightSafety. MATRIX biedt desktopsimulators voor klassikale instructie en Flight Training Device-simulators voor door een instructeur geleid en in eigen tempo leren. Het bevat ook SimVu waarmee piloten en instructeurs simulator sessies kunnen beoordelen.

FlightSafety verzorgt trainingen voor Falcon-vliegtuigen met behulp van een vloot van meer dan 24 vluchtsimulators en andere geavanceerde trainingsapparatuur in haar Dallas, Texas; Houston, Teterboro, Wilmington, en op de luchthaven Parijs-Le Bourget. FlightSafety biedt meer dan 220 Falcon-pilotencursussen en 100 Falcon-onderhoudscursussen aan.

Specifieke FlightSafety Falcon 10X centra zullen op een toekomstige datum worden bepaald. Dassault verwacht de 10X rond 2025 op de markt te kunnen brengen.