Nieuws

AFI KLM E&M gaat in zee met Ampaire

Bericht bekijken

LOS ANGELES – Air France Industries KLM Engineering & Maintenance (AFI KLM E&M) en Ampaire hebben een memorandum van overeenstemming ondertekend dat vooruitloopt op de introductie en wereldwijde ondersteuning van geëlektrificeerde vliegtuigen met de wereldwijde middelen van AFI KLM E&M.

De twee bedrijven willen de introductie van duurzame luchtvaart versnellen door gebruik te maken van hun respectieve kerncompetenties. Het MoU bestrijkt een breed scala aan wederzijdse belangen van vliegtuigontwikkeling, onderhoudstraining en -ondersteuning alsmede data-analyse.

Ampaire is bezig met het certificeren van de hybride-elektrische Eco Caravan met negen zitplaatsen, met een service-introductie gepland voor 2024. Het bedrijf is van plan zijn productlijn uit te breiden naar grotere hybride elektrische vliegtuigen en uiteindelijk naar volledig elektrische vliegtuigen naarmate die technologie technisch en economisch haalbaar wordt.

In het kader van het MoU anticiperen beide bedrijven op het ontwikkelen van trainingen voor een wereldwijd netwerk van grondingenieurs, het installeren van STC-upgrades (Supplemental Type Certificate, aanvullend typecertificaat) en mogelijke pooling van componenten en operationele gegevensanalyse om optimale ondersteuning te garanderen. Dit grondwerk kan worden uitgebreid om samen te werken aan de ondersteuning van een 19-passagiersvliegtuig.