Nieuws

SAO JOSE DOS CAMPOS – Embraer heeft een overeenkomst gesloten met de Braziliaanse luchtmacht over de afname van minder KC-390 transporttoestellen. Volgens de oorspronkelijke deal zou de Braziliaanse fabrikant 28 KC-390’s leveren, maar de Força Aérea Brasileira (FAB) wilde dat aantal uit kostenbesparing flink reduceren.

In februari 2022 werd dat aantal naar beneden bijgesteld naar 22, nu worden dat er nog eens drie minder.

De FAB had Embraer eerder te kennen te geven de order mogelijk zelfs terug te brengen tot vijftien toestellen. De uitkomst van de onderhandelingen is dat het er zes minder worden dan gepland en dat de leveringen over een langere periode worden uitgesmeerd. Het laatste toestel wordt nu naar verwachting in 2034 aan de Braziliaanse luchtmacht overgedragen.

De FAB nam in 2019 de eerste KC-390 in ontvangt. Later volgden er nog vier. Brazilië is op dit moment een van de drie landen die het tweemotorige transportvliegtuig hebben besteld. Ook Portugal en Hongarije deden dat.